Hytera PD715 Ex ATEX portofoon

De Hytera PD715 Ex ATEX is een professionele portofoon die ontworpen is om te kunnen communiceren in gevaarlijke omgevingen waar explosief gas of andere brandbare stoffen zich bevinden. Bij het gebruik van apparaten in deze omgevingen is het belangrijk om speciale apparatuur te hebben die ... Lees meer

Belangrijkste functionaliteiten

PMR analoog Engelse benaming: PMR446 analog

De Hytera PD715Ex maakt gebruik van de analoge spraaktechniek Private Mobile Radio (PMR), ook bekend als Professional Mobile Radio. Deze technologie werkt door spraakgeluiden om te zetten in analoge signalen, die vervolgens via radiofrequenties worden uitgezonden. PMR-systemen zijn eenvoudig, robuust en bieden een betrouwbare vorm van communicatie.

DMR digitaal Engelse benaming: DMR digital

Digital Mobile Radio (DMR) is een digitale spraaktechniek waar de Hytera PD715Ex gebruik van maakt. DMR is een geavanceerde technologie die spraakgeluiden omzet in digitale signalen, die vervolgens via radiofrequenties worden uitgezonden. Deze digitale aanpak biedt verschillende voordelen ten opzichte van analoge systemen, waaronder verbeterde geluidskwaliteit, efficiënter spectrumgebruik en meer geavanceerde functies voor gebruikers.

Man down (Optioneel) Engelse benaming: Man down

De Hytera PD715Ex beschikt over de "mandown"-functie, die gebruikers extra veiligheid biedt. Wanneer de sensoren merken dat de gebruiker gedurende een bepaalde periode in een horizontale positie ligt of niet beweegt, wordt er automatisch een alarm geactiveerd. Dit alarm kan direct een melding sturen naar een centrale controlekamer of naar andere teamleden, zodat er snel gereageerd kan worden op noodgevallen.

Alleenwerker (Inbegrepen) Engelse benaming: Lone worker

Met de Lone worker -functie in de Hytera PD715Ex beschikt de gebruiker over een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

Noodmeldingen (Inbegrepen) Engelse benaming: Emergency

De Hytera PD715Ex is uitgerust met een noodmeldingsfunctie, die eenvoudig kan worden geactiveerd door een vaste oranje noodknop op de portofoon. Wanneer deze knop wordt ingedrukt, wordt er onmiddellijk een noodsignaal verstuurd naar een centrale controlekamer of naar andere teamleden. Het spraakkanaal wordt automatisch opengezet, waardoor directe communicatie mogelijk wordt zonder dat verdere handelingen nodig zijn. Deze functie zorgt ervoor dat gebruikers in gevaarlijke of noodsituaties snel en efficiënt hulp kunnen inroepen en direct kunnen communiceren, waardoor kostbare tijd wordt bespaard in kritieke momenten.

Interne spraakgestuurde transmissie (VOX) (Inbegrepen) Engelse benaming: Internal voice operated transmission (VOX)

De interne spraakgestuurde transmissie, bekend als Voice Operated Exchange (VOX), is een handige functie van de Hytera PD715Ex. Deze functie maakt handsfree communicatie mogelijk doordat de radio automatisch wordt geactiveerd door de stem van de gebruiker. Dit is vooral handig in situaties waarin de handen vrij moeten blijven voor andere taken.

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Voor de Hytera PD715Ex portofoon dient de gebruiker in het bezit te zijn van een zendvergunning. Voor meer informatie over zendvergunningen en frequenties, neemt u contact met ons op.

Geschikt voor ATEX Zones 1/21

ATEX-standaard

II 2G Ex ib IIC T4
II 2D Ex ib IIIC T120°C IP5x

Omschrijving

De Hytera PD715 Ex ATEX is een professionele portofoon die ontworpen is om te kunnen communiceren in gevaarlijke omgevingen waar explosief gas of andere brandbare stoffen zich bevinden. Bij het gebruik van apparaten in deze omgevingen is het belangrijk om speciale apparatuur te hebben die uw veiligheid waarborgt. De PD715 is volledig ATEX gecertificeerd volgens de Europese ATEX-richtlijnen. De portofoon is volledig compitabel met het analoge en digitale netwerk en kan daardoor prima met andere portofoons overweg. De portofoon beschikt verder over 256 kanalen, geïntegreerde GPS en een speciale noodknop. Mocht u geen belang hebben bij een ATEX-model is deze portofoon ook beschikbaar in een normaal model, dit is de Hytera PD705.

De PD715Ex ATEX van Hytera is een professionele portofoon met een aantal handige functionaliteiten. De portofoon beschikt over onderstaande belangrijke kenmerken.

DMR portofoon

De portofoon ondersteunt de analoge en digitale communicatie en kan daardoor ook met andere DMR portofoons communiceren. Met deze Hytera portofoon heeft u de beschikking over 256 gesprekskanalen, verdeeld over 16 zones. Genoeg kanaalcapaciteit om gebruikers in verschillende groepen te delen. Met de scanfunctie mist u geen andere oproepen meer die op andere kanalen plaatsvinden. Naast de individuele oproepen is het mogelijk om een groepsoproep, noodoproep of een oproep naar alle portofoongebruikers te voeren.

Oranje noodknop

Bovenop de portofoon bevindt zich een oranje noodknop zodat elke gebruiker snel kan schakelen in geval van nood. Wanneer u de knop indrukt wordt het kanaal vrijgemaakt en kunt u eenvoudig uw calamiteit melden en communiceren met de gebruikers. De oranje noodknop zorgt ervoor dat elke gebruiker veilig kan werken en de beschikking heeft over deze veiligheidsfunctie.

ATEX-certificering

Dit model van Motorola heeft de ATEX-certificering, waarmee hij geschikt is voor explosief- en brandgevaarlijke omgevingen. Voor deze omgevingen dient men namelijk rekening te houden met de aanwezige apparatuur, in hoeverre deze intrinsiek veilig zijn. Deze portofoon voldoet aan deze standaard en is dus de ideale oplossing voor uw omgeving met brandbare stoffen.

Geïntegreerde GPS

De portofoon geeft u de mogelijkheid om GPS te activeren voor u en uw medegebruikers. Ter ondersteuning van werkzaamheden kan het ideaal zijn om de locatie van gebruikers in kaart te hebben en de gebruikers aan te sturen op basis van hun locatie. De GPS is standaard geïntegreerd in deze portofoon.

Waterdicht

Met de IP67 normering bent u verzekerd van een waterdichtheid tot een onderdompeling van 30 minuten in één meter diep water. Zo kunt u de portofoon prima gebruiken in een omgeving waar veel water is of als u buiten moet communiceren in de regen. Verder is de portofoon ook bestand tegen stof.

17 uur lang communiceren

Standaard ontvangt u een Li-ion accu die u de mogelijkheid geeft om tot wel 17 uur lang te communiceren met een volle accu, bij digitaal gebruik. Bij analoog gebruik zal de gebruiksduur iets teruglopen.

Diverse accessoires beschikbaar

Voor de portofoon PD715Ex ATEX zijn er verschillende accessoires verkrijgbaar van Hytera, zoals een ATEX-draagtas, ATEX-spreeksleutel of ATEX-RSM. Vraag SMELT naar de verschillende mogelijkheden in combinatie met deze portofoon.

Pakketinhoud

De PD715Ex van Hytera wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Hytera PD715 Ex ATEX portofoon
Modelnummer(s) PD715Ex
Accu Hytera lithium-ion 1800 mAh accu (BL1807-Ex)
Antenne Hytera UHF of VHF ATEX antenne (verschillende opties)
Lader Hytera enkelvoudige snellader (CH10A04 + PS1044)
Draagaccessoire Hytera riemclip (BC19)
Documentatie Verkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Algemene functionaliteiten

Analoog en/of digitaal Engelse benaming: Analog and/or digital

Deze functie maakt het mogelijk om de portofoon te gebruiken in zowel digitale als analoge modi, waardoor er meer flexibiliteit is in communicatiemethoden. Je kunt moeiteloos schakelen tussen de twee modi, afhankelijk van je operationele behoeften.

Analoog en/of digitaal
Analoog/Digitaal
Voldoet aan DMR-normen Engelse benaming: DMR standards compliant

Het apparaat voldoet aan de normen voor Digital Mobile Radio (DMR), ontwikkeld door ETSI (European Telecommunications Standards Institute). Dit zorgt voor hoogwaardige, betrouwbare digitale communicatie voor zakelijke en industriële gebruikers.

Voldoet aan DMR-normen
Ja
Spraak en/of data Engelse benaming: Voice and/or data

Het apparaat kan zowel spraak- als databerichten verzenden. Dit is bijzonder nuttig voor diverse communicatiebehoeften, zoals het verzenden van GPS-locaties of tekstinformatie terwijl ook spraakcommunicatie wordt onderhouden.

Spraak en/of data
Spraak/Data
Voorgeprogrammeerde tekstberichten Engelse benaming: Pre-programmed text messaging

Deze functie stelt gebruikers in staat om tekstberichten te verzenden die vooraf zijn geprogrammeerd in de portofoon. Handig voor snelle en standaardreacties en draagt bij aan het stroomlijnen van communicatie.

Voorgeprogrammeerde tekstberichten
Inbegrepen
Prioriteitsscan Engelse benaming: Priority scan

Hiermee kan het apparaat meerdere kanalen scannen, maar geeft prioriteit aan een specifieke. Wanneer dat prioriteitskanaal actief wordt, schakelt het apparaat er automatisch naar over.

Prioriteitsscan
Inbegrepen
Interne spraakgestuurde transmissie (VOX) Engelse benaming: Internal voice operated transmission (VOX)

Als deze is ingeschakeld, detecteert de VOX-functie wanneer de gebruiker spreekt en zal automatisch beginnen met uitzenden zonder dat er handmatig knoppen hoeven te worden ingedrukt.

Interne spraakgestuurde transmissie (VOX)
Inbegrepen
Verborgen modus Engelse benaming: Covert mode

Deze modus schakelt het display, de LEDs en hoorbare tonen uit voor ultieme discretie, ideaal voor heimelijke of gevoelige operaties.

Verborgen modus
Inbegrepen

Veiligheid functionaliteiten

Man down Engelse benaming: Man down

Verhoogt de veiligheidsmaatregelen voor personeel door actief beweging en kantelhoeken te monitoren. Bij gebrek aan beweging of een abnormale positie wordt automatisch een noodalarm geactiveerd.

Man down
Optioneel
Aleenwerker Engelse benaming: Lone worker

Een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

Alleenwerker
Inbegrepen
Basis privacy Engelse benaming: Basic privacy

Maakt gebruik van 16-bits encryptietechnologie om basale bescherming te bieden tegen ongeautoriseerd afluisteren van uw communicatie.

Basis privacy
Inbegrepen
Zendonderbreking (decoderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (decode)

Stelt het apparaat in staat om zijn uitzendingen te laten onderbreken door hoger geprioriteerde signalen van andere toestellen, waardoor essentiële communicatie doorkomt.

Zenderonderbreking (decoderen)
Inbegrepen
Zendonderbreking (coderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (encode)

Stelt het apparaat in staat om de uitzendingen van andere toestellen te onderbreken, zodat kritieke berichten lopende communicatie kunnen overschrijven.

Zenderonderbreking (coderen)
Inbegrepen
Noodmeldingen Engelse benaming: Emergency

Het apparaat heeft de mogelijkheid om een gestructureerd noodoproep proces te starten, wat zorgt voor een snelle reactie in kritieke omstandigheden.

Noodmeldingen
Inbegrepen
Noodzoektoon Engelse benaming: Emergency search tone

Bij het betreden van de noodmodus zal het apparaat een luid akoestisch alarm laten horen om nabijgelegen personeel te waarschuwen.

Noodzoektoon
Inbegrepen
Externe monitor Engelse benaming: Remote monitor

Het apparaat kan op afstand de microfoon van een andere toestel activeren om de situatie te kunnen monitoren.

Externe monitoring
Inbegrepen
Uitschakelen/inschakelen Engelse benaming: Radio disable/enable

Stelt het apparaat in staat om op afstand een andere toestel uit te schakelen en vervolgens opnieuw in te schakelen, wat extra controle biedt over de communicatieapparatuur.

Uitschakelen/Inschakelen
Inbegrepen

Hytera PD715Ex specificaties

Algemene eigenschappen

Merk Hytera
Artikelnummer PD715Ex
Productnaam Hytera PD715 Ex ATEX portofoon

Afmeting en gewicht

Afmeting 141 x 55 x 37 mm met standaard 1800 mAh Li-ion accu
Gewicht 495 gram met standaard Li-ion accu

Batterij eigenschappen

Batterij Type Lithium-ion 1800 mAh
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij Stand-by tijd * * 17 uur in digitale modus

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Nee
Toetsenbord Nee
Noodknop Ja, vaste noodknop
Programmeerbare toetsen Ja
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

Bluetooth Nee
GPS Nee

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek PMR analoog, DMR digitaal
Frequentieband UHF, VHF
Frequentie VHF 136 - 174 MHz, UHF 403 - 470 MHz
Zendvermogen UHF: 1 watt, VHF: 1 watt
Kanaalbandbreedte 20 kHz, 25 kHz, 12.5 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP67
MIL-STD 810G
ATEX-standaard II 2G Ex ib IIC T4
II 2D Ex ib IIIC T120°C IP5x
ATEX-zone 1/21

Hytera PD715Ex downloads

Nieuws artikelen

Kennisbank artikelen

Groter bereik of meer capaciteit nodig?

Naast onze uitgebreide selectie van portofoons, mobilofoons en basisposten, bieden wij ook complete analoge, digitale en TETRA-netwerken aan. Met deze netwerken kunt u eenvoudig uw dekkingsbereik vergroten of extra capaciteit creëren.

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Alternatieven