Icom IC-F51 Ex ATEX

De Icom IC-F51Ex ATEX is een VHF-portofoon die geschikt is voor het communiceren tijdens werkzaamheden in omgevingen waar explosie- en brandgevaar aanwezig is. Daarvoor dient speciaal apparatuur gebruikt te worden, waar dit model Icom aan voldoet. De portofoon heeft ATEX in zijn naam, dat ... Lees meer

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Voor de Icom IC-F51Ex portofoon dient de gebruiker in het bezit te zijn van een zendvergunning. Voor meer informatie over zendvergunningen en frequenties, neemt u contact met ons op.

Geschikt voor ATEX Zones 1/21

ATEX-standaard

II2G Ex ib IIA T3 Gb
II2D Ex tb IIIC T160 ̊C Db IP6X

Omschrijving

De Icom IC-F51Ex ATEX is een VHF-portofoon die geschikt is voor het communiceren tijdens werkzaamheden in omgevingen waar explosie- en brandgevaar aanwezig is. Daarvoor dient speciaal apparatuur gebruikt te worden, waar dit model Icom aan voldoet. De portofoon heeft ATEX in zijn naam, dat wil zeggen dat deze goedgekeurd is voor het gebruik in ATEX-zones. Voor een beschermd toestel bent u bij dit model op het juiste adres. Hij heeft namelijk ook de IP67 normering, waarmee hij stof- en waterdicht is.

Deze IC-F51Ex communiceert middels de VHF-frequentieband en is van de ATEX lijn van Icom. Dit model beschikt over onderstaande belangrijke kenmerken.

ATEX gecertificeerd

Deze portofoon van Icom werkt volledig via de analoge spraaktechniek en is compitabel met andere analoge portofoons, dus ook portofoons die niet de ATEX certificering hebben. Deze heeft een ATEX-certificering op gas van: II2G Ex ib IIA T3 Gb, en op stof van: II2D Ex tb IIIC T160 ̊C Db.

Robuust

De portofoon heeft een stevige behuizing waardoor deze niet snel kapot gaat of schade oploopt. Het heeft de certificeringen zodat deze prima bestand is in gevoelige omgevingen. Ondanks zijn robuustheid weegt de portofoon maar 290 gram.

Ingebouwde spraakscrambler

Ter voorkoming dat u last krijgt van medegebruikers kunt u de ingebouwde spraak scrambler activeren zodat u deze tijdelijk kunt vermijden van de binnenkomende communicatie. Deze kunt u ook activeren als u niet wilt dat anderen met uw communicatie meeluisteren op de gesprekskanalen.

Handige bediening

Deze Icom portofoon heeft een alfanumeriek display met een weergave van acht karakters, zodat u gemakkelijk de laatste status informatie van de IC-F51Ex portofoon kunt aflezen. Ook heeft het een vaste noodknop met een opvallende oranje knop, speciaal voor noodgevallen. En het heeft P-functietoetsen die u vrij kunt programmeren om speciale functionaliteiten op te roepen.

128 kanalen

Een capaciteit van maar liefst 128 analoge portofoonkanalen is aanwezig in de IC-F51Ex ATEX-portofoon, er is dus genoeg keuze uit de kanalen.

Voldoende batterijcapaciteit

Dit model wordt geleverd met een standaard accu, die gemiddeld 10 uur mee kan op een volle accu. Mocht u geen tijd hebben om hem daarna op te laden, kunt u een reserveaccu aanschaffen zodat u kunt blijven communiceren.

IP67 normering

Deze portofoon is uitermate geschikt voor buitenactiviteiten. Ook met de IP67 normering is dit apparaat prima bestand tegen water en stof. Maar denk ook aan het vallen of stoten van de portofoon. Hij is waterdicht tot een onderdompeling van één meter voor 30 minuten lang. Deze portofoon is dus ideaal voor werkzaamheden in de buitenlucht.

Geschikt voor gebruik in ATEX-zones

De Icom IC-F51Ex is een geschikte portofoon voor gebruik in industriële, explosiegevaarlijke omgevingen. Met de ATEX-certificering bent u ervan verzekerd dat deze bestand is voor uw omgeving. Zoekt u een UHF ATEX portofoon, welke gelijk is aan dit model kijkt u dan eens naar de IC-F61Ex.

Pakketinhoud

De IC-F51Ex van Icom wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Icom IC-F51 Ex ATEX portofoon
Modelnummer(s) IC-F51Ex
Accu Icom lithium-ion 1950 mAh ATEX accu (BP-227AXD)
Antenne Icom VHF-ATEX antenne (verschillende opties)
Lader Icom enkelvoudige tafellader (BC-152N + BC-147s)
Draagaccessoire Icom riemclip (MB-98)
Documentatie Verkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Icom IC-F51Ex specificaties

Algemene eigenschappen

Merk Icom
Artikelnummer IC-F51Ex
Productnaam Icom IC-F51 Ex ATEX

Afmeting en gewicht

Afmeting 97 x 56 x 36.4 mm met standaard lithium-ion ATEX accu
Gewicht 290 gram met standaard Li-ion ATEX accu

Batterij eigenschappen

Batterij Type Lithium-ion 1950 mAh
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij laadtijd 9 tot 10 uur met BC-152N enkelvoudige lader
Batterij Stand-by tijd * * 10 uur bij 5/5/90 gebruik

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Ja, LCD-monochrome display
Achtergrond verlichting Ja
Toetsenbord Ja, menutoetsen
Noodknop Ja, vaste noodknop
Programmeerbare toetsen Ja, 2 stuks
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

Bluetooth Nee
GPS Nee

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek PMR analoog
Frequentieband VHF
Frequentie VHF 136 - 174 MHz
Zendvermogen VHF: 1 watt
Kanaalbandbreedte 20 kHz, 25 kHz, 12.5 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP67
MIL-STD 810E
ATEX-standaard II2G Ex ib IIA T3 Gb
II2D Ex tb IIIC T160 ̊C Db IP6X
ATEX-zone 1/21

Icom IC-F51Ex downloads

Nieuws artikelen

Kennisbank artikelen

Groter bereik of meer capaciteit nodig?

Naast onze uitgebreide selectie van portofoons, mobilofoons en basisposten, bieden wij ook complete analoge, digitale en TETRA-netwerken aan. Met deze netwerken kunt u eenvoudig uw dekkingsbereik vergroten of extra capaciteit creëren.

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Alternatieven