Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

icom-portofoons

Offerte aanvragen

Vraag direct een offerte aan.

Meer informatie

Vraag meer informatie aan.

Telefonisch

Direct telefonisch contact.

Icom IC-F51 Ex ATEX

De Icom IC-F51Ex ATEX is een VHF-portofoon die geschikt is voor het communiceren tijdens werkzaamheden in omgevingen waar explosie- en brandgevaar aanwezig is. Daarvoor dient speciaal apparatuur gebruikt te worden, waar dit model Icom aan voldoet. De portofoon heeft ATEX in zijn naam, dat wil zeggen dat deze goedgekeurd is voor het gebruik in ATEX-zones. Voor een beschermd toestel bent u bij dit model op het juiste adres. Hij heeft namelijk ook de IP67 normering, waarmee hij stof- en waterdicht is.

De Icom IC-F51Ex ATEX wordt standaard geleverd met Li-ion 1850 mAh batterij, antenne, riemclip en enkelvoudige snellader.

Omschrijving van de Icom IC-F51 Ex ATEX

Deze IC-F51Ex communiceert middels de VHF-frequentieband en is van de ATEX lijn van Icom. Dit model beschikt over onderstaande belangrijke kenmerken.

ATEX gecertificeerd

Deze portofoon van Icom werkt volledig via de analoge spraaktechniek en is compitabel met andere analoge portofoons, dus ook portofoons die niet de ATEX certificering hebben. Deze heeft een ATEX-certificering op gas van: II2G Ex ib IIA T3 Gb, en op stof van: II2D Ex tb IIIC T160 ̊C Db.

Robuust

De portofoon heeft een stevige behuizing waardoor deze niet snel kapot gaat of schade oploopt. Het heeft de certificeringen zodat deze prima bestand is in gevoelige omgevingen. Ondanks zijn robuustheid weegt de portofoon maar 290 gram.

Ingebouwde spraakscrambler

Ter voorkoming dat u last krijgt van medegebruikers kunt u de ingebouwde spraak scrambler activeren zodat u deze tijdelijk kunt vermijden van de binnenkomende communicatie. Deze kunt u ook activeren als u niet wilt dat anderen met uw communicatie meeluisteren op de gesprekskanalen.

Handige bediening

Deze Icom portofoon heeft een alfanumeriek display met een weergave van acht karakters, zodat u gemakkelijk de laatste status informatie van de IC-F51Ex portofoon kunt aflezen. Ook heeft het een vaste noodknop met een opvallende oranje knop, speciaal voor noodgevallen. En het heeft P-functietoetsen die u vrij kunt programmeren om speciale functionaliteiten op te roepen.

128 kanalen

Een capaciteit van maar liefst 128 analoge portofoonkanalen is aanwezig in de IC-F51Ex ATEX-portofoon, er is dus genoeg keuze uit de kanalen.

Voldoende batterijcapaciteit

Dit model wordt geleverd met een standaard accu, die gemiddeld 10 uur mee kan op een volle accu. Mocht u geen tijd hebben om hem daarna op te laden, kunt u een reserveaccu aanschaffen zodat u kunt blijven communiceren.

IP67 normering

Deze portofoon is uitermate geschikt voor buitenactiviteiten. Ook met de IP67 normering is dit apparaat prima bestand tegen water en stof. Maar denk ook aan het vallen of stoten van de portofoon. Hij is waterdicht tot een onderdompeling van één meter voor 30 minuten lang. Deze portofoon is dus ideaal voor werkzaamheden in de buitenlucht.

Geschikt voor gebruik in ATEX-zones

De Icom IC-F51Ex is een geschikte portofoon voor gebruik in industriële, explosiegevaarlijke omgevingen. Met de ATEX-certificering bent u ervan verzekerd dat deze bestand is voor uw omgeving. Zoekt u een UHF ATEX portofoon, welke gelijk is aan dit model kijkt u dan eens naar de IC-F61Ex.

Pakketinhoud van de Icom IC-F51 Ex ATEX

De IC-F51Ex van Icom wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Naam portofoonIcom IC-F51 Ex ATEX portofoon
DocumentatieVerkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Landelijke leverancier

Altijd in de buurt of op locatie.

Snelle verzending

Bezorgen of afhalen.

Kan ik u adviseren?

SMELT Medewerker

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

Telefonisch

Direct telefonisch contact.

Mail

Gebruik het contactformulier om ons te mailen.

Alternatieven

Algemene specificaties van de Icom IC-F51 Ex ATEX

MerkIcom
SKUIC-F51Ex
ProductnaamIcom IC-F51 Ex ATEX
FrequentiebandVHF
FrequentieVHF 136 - 174 MHz
ZendvermogenVHF: 1 watt
Kanaalbandbreedte20 kHz, 25 kHz, 12.5 kHz
Afmeting97 x 56 x 36.4 mm met standaard lithium-ion ATEX accu
Gewicht290 gram met standaard Li-ion ATEX accu
DisplayJa, LCD-monochrome display
ToetsenbordJa, menutoetsen
Vaste-noodknopJa, vaste oranje noodknop
Geïntegreerde WiFiNee
Geïntegreerde GPSNee
Geïntegreerde bluetoothNee
Programmeerbare toetsenJa, 2 stuks
Optionboard mogelijkheidNee
ATEX- of FM-normeringJa, ATEX
IP-normeringIP67

Liever huren of leasen?

Verhuur en lease

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.