Icom portofoons

U bent op zoek naar Icom portofoons, eventueel in een netwerk? SMELT kan u vrijblijvend adviseren bij het kopen of het huren van professionele Icom portofoons en accessoires.

Indien u meer informatie wenst over onze producten en diensten, dan kunt u gebruikmaken van het contactformulier of onderstaand telefoonnummer.

+32 (0)3 36 135 36

Icom inc.

Voor zowel analoog als digitaal communiceren blijft Icom een geliefd merk onder de portofoongebruikers. SMELT heeft vele jaren ervaring met de producten van Icom. Daardoor bent u bij ons aan het juiste adres voor zowel de aankoop als het onderhoud van Icom portofoons, mobilofoons en infrastructuur. Onze verkoopafdeling kan u uitgebreid adviseren over de aanschaf, het gebruik en/of de migratie van analoog naar digitaal. Onze technische dienst is op zijn beurt weer gespecialiseerd in het onderhoud en reparaties van Icom apparatuur. Ook kunt u een onderhoudscontract afsluiten, voor een regelmatige preventieve controle van de communicatieapparatuur en batterijen.

Icom portofoons Icom portofoons

Wilt u in plaats van aankopen liever voor een kortere periode huren of voor een langere periode leasen? Dan heeft SMELT Europe hiervoor diverse mogelijkheden. Is uw interesse gewekt in het Icom assortiment of in onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op.

Icom licentievrije portofoons

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan licentievrije Icom portofoons.

Alles over Icom inc.

Al sinds halverwege vorige eeuw is het Japanse Icom Incorporated actief op de markt voor radiocommunicatie. Als fabrikant van portofoons en mobilofoons voor onder andere landmobiel gebruik bleek Icom een vaste waarde tussen de verschillende opkomende merken. Tot op de dag van vandaag blijft Icom innoveren. Zo was Icom één van de eerste fabrikanten met een volledig waterdichte IP67 portofoon en introduceerde het in 2016 een licentievrije wifi portofoon.

Professionele Icom portofoons

De professionele portofoons van Icom worden hoog aangeschreven, vanwege de kwaliteit en betrouwbaarheid in combinatie met een concurrerende prijs. Tijdens de opkomst van de digitale portofoontechnieken was Icom voortdurend betrokken bij de ontwikkeling van technologieën, zoals NXDN en dPMR (IDAS-bereik). De nieuwste generatie Icom IDAS portofoons zijn voorzien van een nieuw compact design en uitgebreide digitale functionaliteiten. Ondanks de vooruitgang behoort ook bij Icom het oude vertrouwde analoge portofoonverkeer nog altijd tot de mogelijkheden. De hybride (analoge, digitale) werking van IDAS portofoons en mobilofoons maakt een soepele migratie naar digitaal mogelijk. De voordelen van deze nieuwe technologie zijn talrijk: minder omgevingsgeluid tijdens communicatie, meer privacy van gesprekken, geavanceerde functies voor dataoverdracht, optimalisatie van bereik, redundantie enzovoort. De FDMA-technologie vermindert aanzienlijk de bandbreedte die wordt gebruikt in vergelijking met de oude portofoonsystemen die al op de markt zijn. Deze optimalisatie van het radiospectrum maakt het mogelijk om op vergunningskosten te besparen. De implementatie van IP-functionaliteit en trunking garandeert onze klanten de duurzaamheid van hun investeringen en biedt de mogelijkheid om hun netwerken in de loop van de tijd verder te ontwikkelen.

Veilig en betrouwbaar communiceren

De professionele portofoons van Icom zien we terug in tal van toepassingen, variërend van beveiliging tot EHBO. Voor interne communicatie binnen bedrijven en organisaties zijn de portofoons van Icom een uitstekend en betaalbaar alternatief ten opzichte van andere aanbieders. Professionele portofoongebruikers vertrouwen op Icom portofoons om hen te ondersteunen in hun dagelijkse werk en het waarborgen van hun veiligheid. Om aan de eisen van deze gebruikers te kunnen voldoen, ondergaan Icom portofoons en mobilofoons serieuze tests op bijvoorbeeld militaire standaarden, afdichting en schokbestendigheid. Zowel de portofoons als de mobilofoons zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Waar voor de ene klant een uitgeklede versie van het toestel zonder te veel knoppen volstaat, wenst de andere klant een display, toetsenbord of programmeerbare toetsen voor extra functionaliteiten.

Om het bereik binnen of buiten van de portofoons en mobilofoons te vergroten, kan men additioneel een Icom repeaterstation (steunzender) door SMELT laten installeren. SMELT Europe kan op uw locatie meten en testen wat de mogelijkheden zijn voor een optimaal portofoonbereik.

Licentievrije Icom portofoons

Icom is al jaren sterk vertegenwoordigd in de markt voor vergunningsvrije portofoons. De zogenaamde PMR446 portofoons hebben een beperkt vermogen van 500 milliwatt. Daardoor mogen deze zonder verdere licenties door nagenoeg heel West-Europa worden gebruikt. Voor onder andere bedrijfshulpverlening, horeca, retail en sportverenigingen is een lager zendvermogen van de portofoon geen probleem door de beperkte afstand waarover wordt gecommuniceerd. Tel daarbij het voordeel op dat er geen zendvergunning nodig is en de keuze voor licentievrije Icom portofoons is dan eenvoudig gemaakt. Binnen de IC-lijn van Icom zijn de afgelopen jaren diverse licentievrije modellen geïntroduceerd. Altijd in combinatie met een uitgebreide keuze aan accessoires, zoals headsets, oortjes, laders en handmicrofoons (RSM of remote-speaker-mike).

Icom portofoon accessoires

Voor Icom portofoons is een variatie aan laders, audio- en draagaccessoires beschikbaar. De originele Icom accessoires zoals accu’s, headsets, oortelefoons, draagtassen en laders hebben wij zoveel mogelijk op onze website geplaatst. Mocht een artikel echter niet online vermeld staan, dan informeren wij u daar graag separaat over.

Icom EOL portofoons

Door technologische ontwikkelingen is het niet te voorkomen dat Icom portofoons op een gegeven moment niet meer leverbaar zijn vanuit de fabrikant. Bij SMELT kunt u voor oudere type portofoons nog altijd terecht voor reparatie, onderhoud, programmeren, accessoires en nieuwe batterijen. Uitbreiding van een oude portofoonset met een nieuwer type blijft mogelijk door de compatibiliteit van techniek en dat geldt vaak ook voor de accessoires en laadtechniek.

Bekijk alle afgekondigde EOL portofoons.