Portofoon kennisbank

 1. Hoe een portofoon vergunning aanvragen?

  Hoe een portofoon vergunning aanvragen?

  Het verkrijgen van een zendvergunning is noodzakelijk om een portofoon professioneel te kunnen en morgen gebruiken. Daarnaast zijn er een aantal criteria waar u zich aan dient te houden.

  Lees meer
 2. Waarom kiezen voor een 4G/LTE portofoon?

  Waarom kiezen voor een 4G/LTE portofoon?

  Met de komst van de 4G/LTE portofoons lijken de nieuwste portofoons van tegenwoordig steeds meer op een smartphone. Ze zijn in vele opzichten te vergelijken met een smartphone,

  Lees meer
 3. Verschil tussen portofoons en walkie talkies?

  Verschil tussen portofoons en walkie talkies?

  Met een portofoon wordt een professionele zender-ontvanger aangeduid voor professionele gebruikers zoals bijvoorbeeld politie, brandweer, ambulance, beveiliging, douane of bedrijfshulpverleners.

  Lees meer
 4. Hoe werkt een portofoon?

  Hoe werkt een portofoon?

  Een portofoon is een professioneel zend-ontvangapparaat voor draagbare draadloze communicatie tussen 2 of meerdere personen.

  Lees meer
 5. Hoe gebruik je een portofoon?

  Hoe gebruik je een portofoon?

  Het is belangrijk om alvorens de portofoons in gebruik te nemen, duidelijke afspraken of regels te maken over het portofoongebruik.

  Lees meer
 6. Hoe werkt etherdiscipline voor communicatie via portofoons?

  Hoe werkt etherdiscipline voor communicatie via portofoons?

  Wanneer men over etherdiscipline spreekt dan heeft men het over vooraf afgesproken regels betreffende communicatie via portofoons, mobilofoons of via de meldkamer.

  Lees meer
 7. Wat is het bereik van portofoons?

  Wat is het bereik van portofoons?

  Het bereik van de portofoons is afhankelijk van meerdere factoren. Het type portofoon, de zendvergunning en de omgeving. Als eerste van belang is het type portofoon; licentievrije portofoons hebben namelijk

  Lees meer
 8. Verschil tussen analoge en digitale portofoons?

  Verschil tussen analoge en digitale portofoons?

  Het verschil tussen analoge en digitale portofoons is de manier van verwerking. Door deze andere manier verwerking zijn er een aantal interessante mogelijkheden met de digitale portofoons.

  Lees meer
 9. Wat is het verschil tussen VHF en UHF portofoons?

  Wat is het verschil tussen VHF en UHF portofoons?

  VHF en UHF zijn stukjes frequentieband gereserveerd voor portofoongebruik. De VHF band voor portofoons en mobilofoons loopt van 136 – 174 Mhz en de frequentierange voor UHF loopt van 380 – 470 Megahertz.

  Lees meer
 10. Wat betekent het zendvermogen van een portofoon?

  Wat betekent het zendvermogen van een portofoon?

  Het zendvermogen bepaalt het wattage aan vermogen waarmee de portofoon of mobilofoon uitzend. Hoe hoger het zendvermogen des te sterker het zendsignaal zal zijn. De meeste portofoons zijn begrenst tot 4 Watt

  Lees meer
Posts loader