Het belang van man down & lone worker functies op portofoons

Het belang van man down & lone worker functies op portofoons

Portofoons zijn een essentieel hulpmiddel voor veel bedrijven. Vooral voor bedrijven die actief zijn in industrieën zoals de bouw, nutsbedrijven en transport. Met deze portofoons kunnen werknemers razendsnel communiceren met elkaar en met hun supervisors. Daardoor verbeteren de veiligheid, productiviteit en efficiëntie. Soms werken medewerkers in deze industrieën alleen of in geïsoleerde gebieden, wat risico’s met zich meebrengt. De man down en lone worker functies bieden extra bescherming voor deze werknemers.

Portofoon met man down functie

De man down functie is ontworpen om te detecteren wanneer een werknemer is gevallen. De functie wordt geactiveerd door een ingebouwde versnellingsmeter of andere sensoren, die plotselinge bewegingen of een gebrek aan beweging detecteren. Wanneer de man down functie wordt geactiveerd, stuurt de portofoon een waarschuwing naar andere portofoons of naar de centralist op de meldkamer.

De man down functie is vooral handig voor werknemers die een verhoogd risico lopen, zoals werknemers die werken op grote hoogte of in gevaarlijke omgevingen. Het kan ook nuttig zijn voor werknemers die mogelijk een medisch noodgeval ervaren, zoals een hartaanval of beroerte.

Portofoon met lone worker functie

De lone worker functie is ontworpen om werknemers te beschermen die alleen of in geïsoleerde gebieden werken. Deze functie vereist dat de werknemer periodiek incheckt met zijn portofoon. Daarmee geeft hij aan dat hij veilig is. Als de werknemer niet binnen een bepaald tijdsbestek incheckt, stuurt de portofoon automatisch een waarschuwing naar andere portofoons of naar de centralist op de meldkamer.

De lone worker functie is handig voor elke werknemer die alleen werkt, zowel in gevaarlijke als in veilige omgevingen. Het geeft een veilig gevoel aan werknemer en hun supervisor, als ze weten dat er automatisch een waarschuwing wordt gestuurd indien nodig.

Zowel de man down als de lone worker functies kunnen levensreddend zijn in noodsituaties. Ook kunnen ze helpen om de algehele veiligheid op de werkplek te verbeteren. Deze functies zijn echter geen vervanging voor de juiste veiligheidsprotocollen en -procedures binnen het bedrijf. Werknemers moeten altijd worden getraind in het gebruik van hun portofoons en de juiste veiligheidsprocedures volgen om het risico op ongevallen of verwondingen te beperken.

Bekijk hieronder de beste portofoons van dit moment met de man down en/of lone worker functies van het merk Motorola:

Motorola Solutions

Let op: de functies man-down of loneworker zijn mogelijk optioneel verkrijgbaar bij portofoons.

Bovenstaande portofoons bieden een reeks functies en voordelen die kunnen helpen bij het verbeteren van de veiligheid en het welzijn van werknemers die alleen of in geïsoleerde gebieden werken. Ze zijn ook duurzaam en betrouwbaar, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in verschillende omgevingen. Bij het selecteren van portofoons voor uw bedrijf is het raadzaam om deze functies te overwegen. Met name als u werkt in een industrie met een hoger risico op ongevallen of verwondingen en het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van werknemers dus cruciaal is. Het gebruik van portofoons met man down en lone worker functies kan helpen om ervoor te zorgen dat hulp direct beschikbaar is in geval van nood.

Neem vandaag nog contact op met SMELT Europe via +32 (0)3 36 135 36. Wij informeren u graag over de man-down en lone worker functies in onze portofoons en hoe deze uw medewerkers kunnen helpen veiliger te werken.