Met de komst van de 4G/LTE portofoons lijken de nieuwste portofoons van tegenwoordig steeds meer op een smartphone. Ze zijn in vele opzichten te vergelijken met een smartphone, maar hebben als unieke kenmerk dat zij een ingebouwde spreektoets (PTT-button) of geïntegreerde noodknop hebben. De onderlinge communicatie van deze portofoons vindt plaats via een applicatie. Daarnaast kan door deze nieuwe ontwikkeling een portofoon uitgebreid worden met verschillende applicaties die de gebruikersmogelijkheden vergroten.

Voor het voeren van deze communicatie via een applicatie dient u als eerst een portofoon te hebben die deze feature heeft. In het assortiment van SMELT zijn verschillende 4G/LTE portofoons te verkrijgen die de beschikking hebben over deze nieuwe feature. Deze applicatie maakt een koppeling met een Push to Talk server via 4G of Wi-Fi verbinding. Dankzij het communiceren via het netwerk zijn er allerlei voordelen ontstaan. Zo kan je nu wereldwijd via de portofoon met elkaar communiceren. De afstand tussen deze 4G/LTE portofoons speelt dus geen rol meer. Zo zijn er nog een tal aan voordelen van deze nieuwe soort portofoons.

HET TOEWIJZEN VAN GROEPEN

Door de nieuwe techniek van de 4G/LTE portofoons kunnen portofoons en/of personen toegewezen worden aan groepen. Via het beheer kunnen gebruikers aan een groep toegewezen worden of kunnen gebruikers verwijderd worden.

COMMUNICATIE OVER EXTREEM LANGE AFSTANDEN

Door de vernieuwde communicatie via 4G of Wi-Fi kunnen portofoons een veel grotere afstand overbruggen dan voorheen. Zo is dit voordeel erg interessant voor grote transportbedrijven en andere sectoren. Het is dus mogelijk om met elkaar te communiceren over de gehele wereld.

MELDKAMER OPTIES

Door de nieuwe techniek heeft een centralist van een meldkamer een veel beter overzicht van de gebruikers van de portofoons. Zo kunnen gebruikers eenvoudig statusmeldingen versturen of hun GPS-locatie delen. Verder kunnen zij berichten in de vorm van spraakopnames of foto’s versturen. De meldkamer kan in één overzicht op de kaart zien wie bij elkaar in de buurt is en kan de centralist gemakkelijk ingrijpen in bepaalde situaties. Deze nieuwe technische ontwikkeling is dus erg bevorderlijk op het gebied van veiligheid.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust! Bezoek onze contactpagina voor onze gegevens.