Kenwood NX-230EXE ATEX portofoon

De Kenwood NX-230EXE VHF portofoon markeert een significante vooruitgang in communicatietechnologie voor gevaarlijke omgevingen. Gecertificeerd om te voldoen aan ATEX/IECEx-normen, is deze ATEX-portofoon specifiek ontworpen voor veilig gebruik in potentieel explosieve atmosferen, waardoor ... Lees meer

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Voor de Kenwood NX-230EXE portofoon dient de gebruiker in het bezit te zijn van een zendvergunning. Meer informatie over zendvergunningen en frequenties, kunt u lezen in ons blog;

Omschrijving

De Kenwood NX-230EXE VHF portofoon markeert een significante vooruitgang in communicatietechnologie voor gevaarlijke omgevingen. Gecertificeerd om te voldoen aan ATEX/IECEx-normen, is deze ATEX-portofoon specifiek ontworpen voor veilig gebruik in potentieel explosieve atmosferen, waardoor hij een essentieel hulpmiddel is voor industrieën zoals olie en gas, chemische productie en mijnbouw.

Geavanceerde Digitale Technologie

De NX-230EXE maakt gebruik van Kenwood's geavanceerde NXDN digitale technologie, wat zorgt voor een vergrote dekking en lage geluidsniveaus voor superieure spraakhelderheid. Deze technologie is van nature veilig en biedt vertrouwelijke spraakcommunicatie die van vitaal belang is voor gevoelige industriële operaties​. Naast de ondersteuning voor Kenwood's eigen digitale standaard biedt deze ATEX-portofoon ook ondersteuning voor de analoge FM-standaard.

Robuust en Betrouwbaar Ontwerp

Gecertificeerd volgens de strenge Europese ATEX-richtlijnen voor radiocommunicatie, is de NX-230EXE gebouwd om de zware industriële omstandigheden te weerstaan. Het robuuste ontwerp garandeert betrouwbare prestaties in extreme omgevingen, van olieraffinaderijen tot chemische fabrieken.

Verbeterde Veiligheidsfuncties

De NX-230EXE is uitgerust met kritieke veiligheidsfuncties zoals een ingebouwde bewegingssensor voor geavanceerde Man-Down functionaliteit. Deze functie is essentieel voor alleenwerkers in gevaarlijke gebieden en biedt een extra veiligheidslaag. De radio bevat ook GPS-functionaliteit voor effectief wagenparkbeheer en locatietracking in noodgevallen.

NEXEDGE-functies

Dit model van Kenwood beschikt over een reeks NEXEDGE-functies, waaronder alfanumerieke aliassen, automatisch roamen, groeps- en individuele oproepen, en compatibiliteit met multi-site IP-netwerken. Deze mogelijkheden maken het een ideale keuze voor grootschalige industriële operaties die betrouwbare en efficiënte communicatie over meerdere locaties vereisen.

Naleving van Internationale Normen

De NX-230EXE ATEX-portofoon voldoet aan meerdere internationale normen, waaronder ATEX-certificering voor gas-, stof- en mijnbescherming, IP65/67-beoordelingen voor water- en stofbestendigheid, en MIL-STD 810 C/D/E/F/G voor duurzaamheid. Deze uitgebreide naleving verzekert de geschiktheid van de portofoon voor wereld van de zwaarste industrieën.

Ook beschikbaar voor UHF-band

Voor gebruikers die in een UHF-frequentiebereik werken, biedt Kenwood de NX-330EXE als een krachtige optie. Deze UHF-portofoon beidt dezelfde geavanceerde eigenschappen als de NX-230EXE, inclusief de ATEX-certificering, waardoor hij geschikt is voor gebruik in potentieel explosieve omgevingen. Net als zijn VHF-tegenhanger, profiteert de NX-330EXE van de digitale NXDN-technologie van Kenwood, wat zorgt voor een heldere audiokwaliteit, uitgebreid bereik en efficiënt energiegebruik. De NX-330EXE is ontworpen om te voldoen aan dezelfde strenge veiligheidsnormen en duurzaamheidseisen, waardoor hij ideaal is voor industrieën zoals mijnbouw, petrochemie en andere sectoren waar UHF-communicatie de voorkeur heeft. Zijn robuustheid en betrouwbaarheid maken de NX-330EXE een essentiële communicatietool in veeleisende en risicovolle omgevingen. Vraag vandaag nog een proefplaatsing aan of maak een afspraak met onze SMELT sales adviseurs.

Pakketinhoud

De NX-230EXE van Kenwood wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Kenwood NX-230Exe ATEX portofoon
Modelnummer(s) NX-230Exe
Accu Kenwood lithium-ion 1430 mAh ATEX-accu (KNB-70LEX)
Antenne Kenwood VHF-ATEX antenne (verschillende opties)
Lader Kenwood enkelvoudige snellader (KSC-32s)
Draagaccessoire Kenwood riemclip (KBH-16EX)
Documentatie Verkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Geschikt voor ATEX Zones 1/21

ATEX-standaard

II 2G Ex ib IIC T4 Gb
II 2D Ex ib IIIC T110°C Db

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Algemene functionaliteiten

Analoog en/of digitaal Engelse benaming: Analog and/or digital

Deze functie maakt het mogelijk om de portofoon te gebruiken in zowel digitale als analoge modi, waardoor er meer flexibiliteit is in communicatiemethoden. Je kunt moeiteloos schakelen tussen de twee modi, afhankelijk van je operationele behoeften.

Analoog en/of digitaal
Analoog/Digitaal
Voldoet aan DMR-normen Engelse benaming: DMR standards compliant

Het apparaat voldoet aan de normen voor Digital Mobile Radio (DMR), ontwikkeld door ETSI (European Telecommunications Standards Institute). Dit zorgt voor hoogwaardige, betrouwbare digitale communicatie voor zakelijke en industriële gebruikers.

Voldoet aan DMR-normen
Nee
Spraak en/of data Engelse benaming: Voice and/or data

Het apparaat kan zowel spraak- als databerichten verzenden. Dit is bijzonder nuttig voor diverse communicatiebehoeften, zoals het verzenden van GPS-locaties of tekstinformatie terwijl ook spraakcommunicatie wordt onderhouden.

Spraak en/of data
Spraak/Data
Voorgeprogrammeerde tekstberichten Engelse benaming: Pre-programmed text messaging

Deze functie stelt gebruikers in staat om tekstberichten te verzenden die vooraf zijn geprogrammeerd in de portofoon. Handig voor snelle en standaardreacties en draagt bij aan het stroomlijnen van communicatie.

Voorgeprogrammeerde tekstberichten
Inbegrepen
Prioriteitsscan Engelse benaming: Priority scan

Hiermee kan het apparaat meerdere kanalen scannen, maar geeft prioriteit aan een specifieke. Wanneer dat prioriteitskanaal actief wordt, schakelt het apparaat er automatisch naar over.

Prioriteitsscan
Inbegrepen
Dubbele prioriteitsscan Engelse benaming: Dual priority scan

Vergelijkbaar met Prioriteitsscan maar maakt de prioritering van twee kanalen mogelijk, voor meer flexibiliteit in het monitoren van belangrijke communicatie.

Dubbele prioriteitsscan
Inbegrepen
Late toetreding Engelse benaming: Late entry

Deze functie maakt het mogelijk voor gebruikers om deel te nemen aan een lopende groepsgesprek, zelfs als ze daar vanaf het begin niet aan hebben deelgenomen, zodat ze snel belangrijke communicatie kunnen inhalen.

Late toetreding
Inbegrepen
Interne spraakgestuurde transmissie (VOX) Engelse benaming: Internal voice operated transmission (VOX)

Als deze is ingeschakeld, detecteert de VOX-functie wanneer de gebruiker spreekt en zal automatisch beginnen met uitzenden zonder dat er handmatig knoppen hoeven te worden ingedrukt.

Interne spraakgestuurde transmissie (VOX)
Inbegrepen
Digitale telefoonpatch Engelse benaming: Digital telephone patch

Deze functie stelt het apparaat in staat om verbinding te maken met een telefoonsysteem, waarvoor aanvullende hardware vereist is, en biedt een geïntegreerde communicatieoplossing.

Digitale telefoonpatch
Inbegrepen

Veiligheid functionaliteiten

Man down Engelse benaming: Man down

Verhoogt de veiligheidsmaatregelen voor personeel door actief beweging en kantelhoeken te monitoren. Bij gebrek aan beweging of een abnormale positie wordt automatisch een noodalarm geactiveerd.

Man down
Inbegrepen
Aleenwerker Engelse benaming: Lone worker

Een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

Alleenwerker
Inbegrepen
Basis privacy Engelse benaming: Basic privacy

Maakt gebruik van 16-bits encryptietechnologie om basale bescherming te bieden tegen ongeautoriseerd afluisteren van uw communicatie.

Basis privacy
Inbegrepen
Zendonderbreking (decoderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (decode)

Stelt het apparaat in staat om zijn uitzendingen te laten onderbreken door hoger geprioriteerde signalen van andere toestellen, waardoor essentiële communicatie doorkomt.

Zenderonderbreking (decoderen)
Inbegrepen
Zendonderbreking (coderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (encode)

Stelt het apparaat in staat om de uitzendingen van andere toestellen te onderbreken, zodat kritieke berichten lopende communicatie kunnen overschrijven.

Zenderonderbreking (coderen)
Inbegrepen
Noodmeldingen Engelse benaming: Emergency

Het apparaat heeft de mogelijkheid om een gestructureerd noodoproep proces te starten, wat zorgt voor een snelle reactie in kritieke omstandigheden.

Noodmeldingen
Inbegrepen
Noodzoektoon Engelse benaming: Emergency search tone

Bij het betreden van de noodmodus zal het apparaat een luid akoestisch alarm laten horen om nabijgelegen personeel te waarschuwen.

Noodzoektoon
Inbegrepen
Externe monitor Engelse benaming: Remote monitor

Het apparaat kan op afstand de microfoon van een andere toestel activeren om de situatie te kunnen monitoren.

Externe monitoring
Inbegrepen
Uitschakelen/inschakelen Engelse benaming: Radio disable/enable

Stelt het apparaat in staat om op afstand een andere toestel uit te schakelen en vervolgens opnieuw in te schakelen, wat extra controle biedt over de communicatieapparatuur.

Uitschakelen/Inschakelen
Inbegrepen

Specificaties

Algemene eigenschappen

Merk Kenwood
Artikelnummer NX-230EXE
Productnaam Kenwood NX-230EXE ATEX portofoon

Afmeting en gewicht

Afmeting 138 x 58 x 39.8 (zonder ATEX-accu)
Gewicht 493 gram met standaard li-ion ATEX-accu

Batterij eigenschappen

Batterij Type Lithium-ion 1430 mAh
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij Stand-by tijd * * 14 uur zonder GPS en batterij spaarstand bij een 5/5/90 gebruik

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Ja, LCD-monochrome display
Achtergrond verlichting Ja
Toetsenbord Ja, volwaardig
Noodknop Ja, vaste noodknop
Programmeerbare toetsen Ja
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

WiFi Nee
Bluetooth Nee
GPS Ja

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek PMR analoog, NXDN digitaal
Frequentieband VHF
Frequentie VHF 136 - 174 MHz
Zendvermogen UHF: 1 watt
Kanaalbandbreedte 12,5 kHz, 20 kHz, 25 kHz, 6,25 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP67
MIL-STD 810G
ATEX-standaard II 2G Ex ib IIC T4 Gb
II 2D Ex ib IIIC T110°C Db
ATEX-zone 1/21

Downloads

Kennisbank artikelen

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Kenwood NX-230EXE is compatible met onderstaande accessoires

Het complete Kenwood Assortiment

Kenwood Portofoons
Kenwood Portofoons

Kenwood portofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk portofoons
Kenwood Mobilofoons
Kenwood Mobilofoons

Kenwood mobilofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk mobilofoons
Kenwood netwerken
Kenwood Netwerken

Kenwood-netwerken zijn ontworpen om mee te schalen met uw organisatie, zodat u zo groot kunt groeien als u wilt.

Bekijk netwerken
SMELT Service & Support
Service & Support

Kies voor Service & Support van SMELT om de uptime en beschikbaarheid van uw producten te garanderen.

Bekijk Service & Support

Alternatieven