Motorola GP340 Ex ATEX portofoon

De Motorola GP340Ex professionele explosieveilige ATEX portofoon is speciaal ontwikkeld voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen in de petrochemische sector. De GP340Ex portofoon van Motorola is gecertificeerd voor gebruik in zone 1 ATEX-ruimtes en draagt de ATEX-classificeringscode ... Lees meer

Belangrijkste functionaliteiten

PMR analoog Engelse benaming: PMR446 analog

De Motorola GP340Ex maakt gebruik van de analoge spraaktechniek Private Mobile Radio (PMR), ook bekend als Professional Mobile Radio. Deze technologie werkt door spraakgeluiden om te zetten in analoge signalen, die vervolgens via radiofrequenties worden uitgezonden. PMR-systemen zijn eenvoudig, robuust en bieden een betrouwbare vorm van communicatie.

Noodmeldingen (Inbegrepen) Engelse benaming: Emergency

De Motorola GP340Ex is uitgerust met een noodmeldingsfunctie, die eenvoudig kan worden geactiveerd door een vaste oranje noodknop op de portofoon. Wanneer deze knop wordt ingedrukt, wordt er onmiddellijk een noodsignaal verstuurd naar een centrale controlekamer of naar andere teamleden. Het spraakkanaal wordt automatisch opengezet, waardoor directe communicatie mogelijk wordt zonder dat verdere handelingen nodig zijn. Deze functie zorgt ervoor dat gebruikers in gevaarlijke of noodsituaties snel en efficiënt hulp kunnen inroepen en direct kunnen communiceren, waardoor kostbare tijd wordt bespaard in kritieke momenten.

Voor de Motorola GP340Ex portofoon dient de gebruiker in het bezit te zijn van een zendvergunning. Voor meer informatie over zendvergunningen en frequenties, neemt u contact met ons op.

Geschikt voor ATEX Zones 1/21

ATEX-standaard

II 2 G EEx ib IIC T4
II 2D Ex tD A21 IP6x ib D21 T110°C

Omschrijving

De Motorola GP340Ex professionele explosieveilige ATEX portofoon is speciaal ontwikkeld voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen in de petrochemische sector. De GP340Ex portofoon van Motorola is gecertificeerd voor gebruik in zone 1 ATEX-ruimtes en draagt de ATEX-classificeringscode voor gas: II 2 G EEx ib IIC T4 en voor stof: II 2D Ex tD A21 IP6x ib D21 T110°C. De portofoon werkt op de analoge frequenties in VHF-band van 136 tot en met 174 MHz en in UHF van 403 tot en met 470 MHz. Deze portofoon met robuuste behuizing heeft handige functionaliteiten, zoals lone worker, 5-tone, scannen, ruisonderdrukker en handsfree VOX.

Inzetbaar voor professioneel gebruik in de petrochemische industrie

De portofoon van Motorola is een zeer degelijke portofoon met een sterke aluminium behuizing, waardoor hij een stoot of val kan doorstaan. Het toestel is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de petrochemische industrie. De communicatie verloopt via één van de zestien beschikbare analoge kanalen, zowel via een netwerk als direct naar andere portofoongebruikers. Ook tijdens werkzaamheden is het handig om snel te kunnen schakelen, al helemaal in geval van nood. Op de portofoon zit daarom een speciale noodknop, waarmee u snel een alarm kunt uitsturen naar andere gebruikers om ze te informeren over de calamiteit.

Lithium-ion gecertificeerde ATEX accu

Bij de levering zit standaard een krachtige Lithium-ion ATEX accu die u eenvoudig aan de portofoon bevestigt en vergrendelt, zodat deze niet losschiet wanneer de portofoon op de grond valt. De ATEX GP340Ex portofoon van Motorola heeft met de accu een totaalgewicht van 350 gram. Na volledig opladen levert de GP340Ex in combinatie met de meegeleverde ATEX accu een batterijduur van ongeveer 11 uur.

Audioaccessoire aansluiting

Met de headsetaansluiting kunt u ATEX gecertificeerde accessoires aansluiten, zoals een oortje, headset of een andere speakermicrofoon. U heeft bij SMELT ruime keuze uit verschillende ATEX gecertificeerde audioaccessoires: van origineel Motorola tot aan goedgekeurde ATEX accessoires van andere fabrikanten, zoals Otto, Savox en Peltor. Met een audioaccessoire kunt u de communicatie niet alleen discreter laten verlopen maar houdt u tevens uw handen vrij tijdens de werkzaamheden.

IP64-normering

Deze portofoon is voorzien van de IP64-normering, waarmee hij bestand is tegen water en stof. Ideaal voor buitengebruik of in vochtige en stoffige ruimtes, zodat u niet bang hoeft te zijn voor schade.

ATEX-versie

Dit model betreft een ATEX-versie, waardoor de portofoon inzetbaar is in explosie- en brandgevaarlijke omgevingen. Voor deze omgevingen is het van belang dat er speciale apparatuur aanwezig is. De Motorola GP340Ex is gecertificeerd voor gebruik in zone 1 ATEX-ruimtes en draagt de ATEX-classificeringscode voor gas: II 2 G EEx ib IIC T4 en voor stof: II 2D Ex tD A21 IP6x ib D21 T110°C.

Pakketinhoud

De GP340Ex van Motorola wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Motorola GP340 Ex ATEX portofoon
Accu Motorola standaard accu (verschillende opties)
Antenne Motorola UHF- of VHF-antenne (verschillende opties)
Lader Motorola enkelvoudige lader
Draagaccessoire Motorola riemclip
Overige Motorola accessoire dustcover
Documentatie Verkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie
Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Motorola GP340Ex specificaties

Algemene eigenschappen

Merk Motorola
Artikelnummer GP340Ex
Productnaam Motorola GP340 Ex ATEX portofoon

Afmeting en gewicht

Afmeting 148 x 60 x 39 mm met standaard Li-ion accu
Gewicht 562 gram met standaard Li-ion accu

Batterij eigenschappen

Batterij Type Lithium-ion 1650 mAh
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij Stand-by tijd * * 12 uur met standaard accu

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Nee
Toetsenbord Nee
Noodknop Ja, vaste noodknop
Programmeerbare toetsen Ja, 2 stuks
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

WiFi Nee
Bluetooth Nee
GPS Nee

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek PMR analoog
Frequentieband UHF, VHF
Frequentie VHF 136 - 174 MHz, UHF 403 - 470 MHz
Zendvermogen UHF: 1 watt, VHF: 1 watt
Kanaalbandbreedte 20 kHz, 25 kHz, 12.5 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP54
MIL-STD 810E
ATEX-standaard II 2 G EEx ib IIC T4
II 2D Ex tD A21 IP6x ib D21 T110°C
ATEX-zone 1/21

Motorola GP340Ex downloads

Nieuws artikelen

Kennisbank artikelen

Groter bereik of meer capaciteit nodig?

Naast onze uitgebreide selectie van portofoons, mobilofoons en basisposten, bieden wij ook complete analoge, digitale en TETRA-netwerken aan. Met deze netwerken kunt u eenvoudig uw dekkingsbereik vergroten of extra capaciteit creëren.

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Het complete Motorola Assortiment

Motorola portofoons
Motorola Portofoons

Motorola portofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk portofoons
Motorola Mobilofoons
Motorola Mobilofoons

Motorola mobilofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk mobilofoons
Motorola Netwerken
Motorola Netwerken

Motorola-netwerken zijn ontworpen om mee te schalen met uw organisatie, zodat u zo groot kunt groeien als u wilt.

Bekijk netwerken
SMELT Service & Support
Service & Support

Kies voor Service & Support van SMELT om de uptime en beschikbaarheid van uw producten te garanderen.

Bekijk Service & Support

Alternatieven