Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

motorola-portofoons

Offerte aanvragen

Vraag direct een offerte aan.

Meer informatie

Vraag meer informatie aan.

Telefonisch

Direct telefonisch contact.

Motorola MTP8550Ex ATEX

De MTP8550Ex ATEX is een digitale portofoon en betreft een krachtpatser met een zeer robuust ontwerp. De ATEX portofoon is zo ontworpen dat deze gemakkelijk te bedienen is wanneer men beschermende kleding en/of handschoenen draagt. Zo kunnen communiceren en de bijkomende werkzaamheden in de meest gevaarlijke omgevingen gewoon door blijven gaan. Met de integratie van Bluetooth is het erg gemakkelijk om draadloze PTT-knoppen of biometrische sensoren aan te sluiten. Met behulp van het display navigeert u eenvoudig door het menu en kunt u gemakkelijk uw communicatie vormgeven, in combinatie met de functietoetsen en het toetsenbord voor het invoeren van letters of cijfers.

De TETRA ATEX portofoon MTP8550Ex wordt standaard geleverd met een Li-ion batterij, antenne, accessoire stofkap en riemclip.

Omschrijving van de Motorola MTP8550Ex ATEX

De MTP8550Ex is een professionele ATEX portofoon met een aantal handige functionaliteiten. De portofoon beschikt over onderstaande belangrijke kenmerken.

Zeer robuust ontwerp

De portofoon is zeer robuust vormgegeven en kan daardoor prima overweg in buitenomgevingen of plekken waar gevaarlijke stoffen aanwezig zijn. Door de sterke behuizing is de portofoon beschermd tegen vallen of stoten. Met de IP67 normering is de portofoon ook water- en stofdicht, waardoor de portofoon prima mee naar buiten kan. Een hevige regenbui of een emmer water kan de portofoon zonder zorgen weerstaan. De MTP8550Ex is ergonomisch ontworpen zodat ook met beschermende kleding en/of handschoenen de bediening gemakkelijk blijft.

Bluetooth

Met de Bluetooth functie is het mogelijk om externe, draadloze apparaten aan te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een aparte PTT knop zonder snoer, die u aan uw kleding kunt bevestigen. Ook heeft de MTP8550 de mogelijkheid om een hartslagsensor middels Bluetooth te verbinden, om de gebruiker lichamelijk te controleren bij het uitvoeren van werkzaamheden in gevaarlijke ruimtes. Denk ook bijvoorbeeld aan een gassensor om de hoeveelheid schadelijke gassen om u heen continu te monitoren en te alarmeren wanneer deze boven de gestelde normen stijgen.

TETRA ATEX portofoon

Terrestrial Trunked Radio, ofwel TETRA, is een standaard die is opgesteld door het ETSI en wordt veel gebruikt door overheid, transport en industriële bedrijven. De MTP8550Ex ATEX portofoon is volledig compatibel met deze digitale communicatiestandaard.

ATEX-certificering

Voor sommige omgevingen is het van belang dat er gewerkt wordt met speciaal apparatuur, gezien het feit dat de omgeving brand- of explosiefgevaarlijk kan zijn. Hiervoor is er een ATEX-certificering, waarmee dit communicatiemiddel ingezet kan worden in deze omgevingen.

16 uur lang communiceren

Met de communicatie via portofoons is het gunstig als deze een krachtige accu heeft en zo niet na een paar uur aan de lader hoeft. Deze portofoon biedt een gebruiksduur van 16 uur wanneer de li-ion accu volledig is opgeladen.

GPS lokalisering

De MTP8550Ex beschikt over een geïntegreerde GPS-optie. Met deze functie is het mogelijk om medegebruikers te lokaliseren en zo dus realtime de positie van elke portofoongebruiker te monitoren. Voor indoor lokalisering dient u bluetooth beacons te gebruiken, die gemakkelijk te plaatsen zijn en zorgen voor een nauwkeurige plaatsbepaling van uw gebruikers binnen gebouwen.

Pakketinhoud van de Motorola MTP8550Ex ATEX

De MTP8550Ex van Motorola wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Naam portofoonMotorola MTP8550 Ex ATEX portofoon
Modelnummer(s)MDH17PCH6TZ5AN
AccuMotorola lithium-ion 2360 mAh ATEX accu IP67 (NNTN8570A)
AntenneMotorola UHF ATEX antenne (verschillende opties)
LaderMotorola riemclip (PMLN6086A)
Draag accessoireMotorola enkelvoudige IMPRES snellader (WPLN4255B)
OverigeMotorola accessoire dustcover
DocumentatieVerkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Let op! de Motorola MTP8550Ex is verkrijgbaar in een UHF TETRA versie.

Uitvoering 1Motorola MTP8550Ex 350 - 470 MHz Class 3L (MDH17PCH6TZ5AN)

Landelijke leverancier

Altijd in de buurt of op locatie.

Snelle verzending

Bezorgen of afhalen.

Kan ik u adviseren?

SMELT Medewerker

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

Telefonisch

Direct telefonisch contact.

Mail

Gebruik het contactformulier om ons te mailen.

Alternatieven

Algemene specificaties van de Motorola MTP8550Ex ATEX

MerkMotorola
SKUMTP8550Ex
ProductnaamMotorola MTP8550Ex ATEX
FrequentiebandUHF
FrequentieUHF 350 - 470 MHz
ZendvermogenClass 4 (1W), Class 3L (1W)
Kanaalbandbreedte12.5 kHz
DisplayJa, LCD-kleurendisplay
ToetsenbordJa, volwaardig
Vaste-noodknopJa, vaste oranje noodknop
Geïntegreerde WiFiNee
Geïntegreerde GPSJa
Geïntegreerde bluetoothJa, versie 4.0
Programmeerbare toetsenNee
Optionboard mogelijkheidNee
ATEX- of FM-normeringJa, ATEX
IP-normeringIP67

Liever huren of leasen?

Verhuur en lease

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.