Motorola MXP600 nieuws

Alles over de nieuwe MXP600 TETRA portofoon

Motorola heeft een nieuwe TETRA portofoon aangekondigd: de MXP600. Deze nieuwe TETRA portofoon van Motorola is een robuuste uiterst lichtgewichte portofoon, die gemakkelijk te dragen en te gebruiken is. Speciaal ontworpen eerstelijnsmedewerkers met behoefte aan missiekritische communicatie. Deze nieuwe portofoon van Motorola behoort tot de TETRA productcollectie, specifiek ontworpen voor hulpdiensten zoals brandweer, politie en ambulancediensten. Naast de (semi)overheidsgebruikers is deze MXP600 ook zeer geschikt voor industriële en transportgebruikers.

Voordelen en unieke verkoopargumenten van de MXP600 zijn onder meer:

  • Grote missiekritische dekking
  • Automatisch aanpassende missiekritische audio
  • Extra beveiligde communicatie 
  • Gemaakt voor lange diensten

Groter missiekritische dekking met de MXP600 portofoon

In sommige gebieden kan het bereik van een portofoon worden beperkt door het zendvermogen en de gevoeligheid van de ontvanger, zoals in landelijke omgevingen of gebouwen. De nieuwe MXP portofoon heeft de optie om het zendvermogen op te voeren tot klasse 3. Dat resulteert in een zendvermogen van 2,8 Watt, zodat u erop kunt vertrouwen dat u met de MXP600 verbonden blijft aan uw missiekritische netwerk. Hierdoor bent u in staat om spraak- en databerichten en noodoproepen te ontvangen en te verzenden, zelfs op locaties met minimale dekking.

Automatisch aanpassende missiekritische audio in de MXP600

Duidelijk horen en gehoord worden, zijn essentieel voor gebruikers van portofoons. Maar hoe kunt u er zeker van zijn dat lawaai de communicatie tussen portofoongebruikers niet hindert? Denk bijvoorbeeld aan het publiekslawaai in een stadion tijdens een voetbalwedstrijd of het geluid van sirenes.

De MXP600 van Motorola is uitgerust met een intelligente 3 + 1 audio-architectuur. Samen met de krachtige 2 Watt luidspreker zorgt deze ervoor dat horen en gehoord worden mogelijk blijft, ook in de meest lawaaierige omgevingen. Uitgevoerd met drie speciale microfoons: een microfoon voor privégesprekken en twee voor groepsoproepen. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kan de luidspreker automatisch worden ingezet als extra microfoon om bijvoorbeeld windgeruis te verminderen. De drie microfoons, de inzetbare luidspreker én Motorola’s technologie voor adaptieve multi-microfoon straalvormende ruisonderdrukking zorgen ervoor dat spraak van de gebruiker altijd helder wordt overgebracht.

Extra beveiligde communicatie

Met Secure Simple Pairing is de MXP600 van Motorola de eerste en de meest up-to-date portofoon die ondersteuning biedt voor Bluetooth 5.0 met Advanced Encryption Standard (AES) algoritme van militaire kwaliteit met een sleutellengte van 128-bits. Hierdoor bent u er zeker van dat uw aangesloten Bluetooth accessoires veilig gebruikt kunnen worden. Met Air Interface Encryption worden gegevens versleuteld tussen portofoons en basisstations, maar zijn deze onversleuteld in de rest van het TETRA-netwerk. Daardoor kunnen de gegevens blootgesteld worden aan buitenstaanders. End-to-End Encryption (E2EE) overbrugt deze niet-versleutelde kloof en is beschikbaar op de MXP600 via een optionele Hardware Security Module (HSM). De HSM maakt ook gebruik van 128-bits AES van militaire kwaliteit of 256-bits AES om spraak-, data- en locatiegegevens van zender naar ontvanger te coderen.

Daarnaast ondersteunt de MXP600 portofoon van Motorola Over-The-Air-Rekeying. Dit stelt uw gebruikers in staat om in het veld te blijven, terwijl coderingssleutels op afstand naar hun portofoon worden gepusht.

De MXP600 is gemaakt voor lange diensten

Hoewel de standaard meegeleverde batterij van de MXP600 portofoon van Motorola tot wel achttien uur mee kan gaan, ontwikkelde Motorola een optionele batterij met een extra hoge capaciteit die tot wel 30 uur mee kan gaan. Dit zorgt ervoor dat gebruikers niet ineens met een lege accu komen te staan. Uiteraard raken alle accu’s een keer leeg. Daarom heeft Motorola de MXP600 ontworpen om eenvoudig en snel een batterij in het veld te verwisselen, zodat niets aan het toeval wordt overgelaten.

Meer informatie en specificaties kunt u vinden op onze productpagina van de Motorola MXP600.

SMELT Platinum reseller Motorola

SMELT Platinum Partner van Motorola Solutions

Als geselecteerd Platinum Partner van Motorola Solutions is SMELT een gecertificeerde TETRA productspecialist van het hoogste niveau. Onze deskundige medewerkers zijn door Motorola getraind in de nieuwste technieken en oplossingen. U bent dus bij SMELT niet alleen aan het juiste adres voor de aanschaf van Motorola portofoons, mobilofoons, infrastructuur en accessoires maar ook voor advies, aftersales support, reparaties en onderhoud van uw apparatuur.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust! Bezoek onze contactpagina voor onze gegevens.