Analoge portofoons

Analoge portofoons worden ondanks de digitalisering nog volop gebruikt. Analoge portofoon communicatie staat voor een herkenbaar en vertrouwd geluid op basis van een oude techniek. Ook de nieuwste generatie digitale portofoons zijn vaak nog analoog te gebruiken. Zo kiest de ene portofoongebruiker voor het vertrouwde analoge geluid en kiest een ander voor de uitgebreidere digitale mogelijkheden. Analoge portofoons kenmerken zich door het karakteristieke geluid. Het bekende akoestische geluid, met hier en daar een lichte ruis. Wellicht niet perfect, maar vaak benoemd als solide. De meeste analoge portofoons hebben tot zestien gesprekskanalen die aan een groep of een portofoongebruiker kunnen worden toebedeeld.

Contacteer onze specialisten

Van maandag tot vrijdag van 9 tot 17u

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Producten 1-16 van 76

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Producten 1-16 van 76

per pagina

Zendvergunning

Om een professionele analoge portofoon te kunnen gebruiken, dient men in het bezit te zijn van een geldige zendvergunning. In deze zendvergunning is opgenomen op welke frequentie, in welke frequentieband en op welk zendvermogen er gecommuniceerd mag worden. SMELT Europe ondersteunt uw organisatie graag bij de aanvraag en/of wijziging van uw zendmachtiging. Voor vragen of meer informatie inzake analoge portofonie kunt u contact opnemen met onze productspecialisten.

analoge portofoons versus nieuwe technieken

Met de komst van de digitale technieken voor portofonie is de populariteit van analoge portofoons sterk afgenomen. Portofoongebruikers kiezen steeds vaker voor een digitale portofoon. De voornaamste reden is dat digitale portofooncommunicatie vele verbeteringen met zich meebrengt ten opzichte van analoge portofoons. Voorbeelden hiervan zijn de verbeterde audiokwaliteit, een groter bereik, langere accuduur en mogelijkheden om de portofoon nog verder te integreren in de bedrijfsprocessen. Doordat de nieuwe generatie portofoons ook vaak in analoge modus te gebruiken zijn, is op termijn een overstap naar digitale portofonie mogelijk.

Analoge portofoonmerken

Alle portofoonmerken bieden nog analoge portofoons aan. Hierdoor is er een diversiteit aan merken en modellen met uiteenlopende specificaties. Bekende analoge portofoonfabrikanten zijn Motorola Solutions, Kenwood JVC, Hytera en Icom.