Motorola analoge portofoons

Motorola is één van de eerste fabrikanten die destijds een analoge portofoon op de markt brachten. Tot op de dag van vandaag is Motorola Solutions nog steeds onbetwist marktleider als het om analoge portofoons gaat. Motorola heeft een breed assortiment aan professionele analoge portofoons welke geschikt zijn voor de analoge VHF of UHF frequentieband. Motorola heeft haar productportfolio continue vernieuwd en heeft de meeste portofoons welke enkel en alleen analoog communiceren vervangen door portofoons welke zowel analoog als digitaal ingezet kunnen worden. Doordat de nieuwste modellen zowel analoog als digitaal ingezet kunnen worden is het migreren van een analoog netwerk naar een digitaal netwerk eenvoudiger en kan het gefaseerd plaats vinden.

Bekende analoge Motorola portofoons

De analoge CP040 is de eenvoudigste Motorola portofoon voor directe spraakcommunicatie zonder extra functionaliteiten, maar desondanks krachtig in gebruik. Het instapmodel van Motorola is verkrijgbaar in de UHF of VHF frequentieband en kan worden geleverd met een NiMh of LiIon accu in combinatie met een enkelvoudige of meervoudige laders.

Misschien wel de meest verkochte analoge portofoon ter wereld is de Motorola GP340 welke onderdeel is van de Waris-serie van Motorola. De GP340 kenmerkt zich door de uiterst robuuste materiaal keuze en afwerking, en heeft zich de inmiddels 2 decennia bewezen als een zeer betrouwbare en degelijke portofoon. De Motorola GP340 is een 16-kanaals portofoon, verkrijgbaar in een UHF of VHF uitvoering.

De Motorola DP1400 van Motorola is er in een analoge en in een uitvoering welke zowel; analoog als digitaal kan zenden en ontvangen. De analoge Motorola DP1400 kan in een later stadium middels een aan te schaffen licentsiesleutel geüpgraded worden om alsnog ook digitaal te worden gebruikt. De Motorola DP1400 is de opvolger van de CP040 en prima analoog met elkaar te gebruiken. Nagenoeg alle originele Motorola accessoires van de DP1400 en CP040 zijn dan ook compatibel met elkaar.

van analoog naar digitaal

Met de introductie van de nieuwe digitale technieken heeft Motorola langzaam de analoge portofoons uitgefaseerd en vervangen door nieuwe modellen. Onder de naam MOTOTRBO zet Motorola portofoons in de markt welke beide technieken ondersteunen (analoog en digitaal) en zo zeer geschikt zijn voor gebruikers welke op eigen snelheid willen migreren naar de nieuwe digitale DMR standaard.

Meer analoge Motorola portofoons

Motorola heeft een lange historie als het gaat om ontwikkeling en productie van analoge portofoons. Als één van de eerste fabrikanten van portofoons zijn er in de loop der jaren vele modellen op de markt gebracht. Mocht het Motorola model niet op onze website staan neem dan contact met ons op! Onze medewerkers helpen u graag verder.

MOTOROLA GARANTIE

Motorola hanteert op de meeste producten een garantietermijn van 12-24 maanden (afhankelijk van model). Mochten er portofoons binnen de garantieperiode defect raken, dan zal SMELT de garantie van het product claimen bij Motorola, e.a. ter beoordeling van de fabrikant. Voor de meeste producten is het mogelijk om een servicecontract en/of een verlengde garantie af te sluiten. Voor meer informatie neemt u contact op met onze productspecialisten.