Explosieveilige ATEX Portofoons

ATEX portofoons of ook wel explosieveilige portofoons worden gebruikt op plekken waar continu of regelmatig grote concentraties ontvlambaar gas of stof aanwezig zijn. Portofoons met een ATEX-certificering zijn onderhevig aan strenge eisen en bieden veiligheid op plaatsen waar het echt noodzakelijk is. ATEX portofoons vind je daarom voornamelijk in de olie- en gasindustrie, mijnbouw, (petro)chemische en farmaceutische industrie. Echter kunnen ATEX portofoons ook noodzakelijk zijn bij frisdrankproducenten of bierbrouwerijen die gassen gebruiken om flessen te desinfecteren of om dranken te produceren. ATEX is de afkorting van het Franse Atmosphères Explosibles en wordt gebruikt als benaming van twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar. Een ATEX-gecertificeerde portofoon is goedgekeurd om te gebruiken in explosiegevaarlijke omstandigheden. De portofoon is voorafgaand aan de productie zodanig ontworpen dat er intern geen vonkoverslag kan plaatsvinden en blijft werkzaam boven bepaalde temperaturen.

Meer informatie

Ontwikkeling van ATEX EX portofoons

De ontwikkeling van een ATEX portofoon vergt veel tijd en is daarom ook erg kostbaar. Hierdoor zijn er weinig fabrikanten actief met het ontwikkelen van ATEX portofoons. Bekende merken in het ATEX-segment zijn Motorola, Hytera, Kenwood en Icom. SMELT Europe levert alle genoemde merken.

TIJDELIJK ATEX PORTOFOONS HUREN?

SMELT Europe beschikt over een grote verhuurvloot aan analoge en digitale (DMR en TETRA) ATEX portofoons voor elke toepassing. De ATEX portofoons worden door onze eigen technische dienst in perfecte conditie gehouden, zodat ze direct op uw locatie kunnen worden ingezet. Of uw organisatie nu ATEX portofoons voor een korte of lange periode nodig heeft, van enkele stuks tot zeer grote aantallen, voor een shutdown of turnaround; SMELT Europe zorgt ervoor dat de ATEX portofoons en eventuele systeemtechniek inzetbaar zijn op het moment van uw keuze.

Voor meer informatie over verhuurmogelijkheden van ATEX portofoons en oplossingen neemt u contact op met onze verkoopafdeling.