Retail Portofoon

Zoekt u een leverancier om de communicatie binnen uw retail winkel op de juiste wijze in te richten? SMELT is als landelijke portofoon leverancier altijd in de buurt van uw winkel of retail onderneming. Onze accountmanagers en servicemedewerkers werken door geheel Nederland. Zo kunnen we u optimaal bedienen met communicatieoplossingen voor supermarkten, kledingwinkels, bouwmarkten, warenhuizen en overige retail ondernemingen.

Onze medewerkers zitten voor u klaar. Neem telefonisch contact op via onderstaand nummer of gebruik het contactformulier op deze pagina.

+32 (0)3 36 135 36

Gebruik van portofoons in de retail

De retail maakt steeds meer gebruik van portofoons. Dat komt doordat service, efficiëntie en veiligheid een steeds belangrijkere rol spelen op de winkelvloer. De portofoons in de retail zijn vaak voorzien van een oortje, waarbij de portofoon grotendeels kan worden verborgen. Collega’s kunnen met slechts één druk op de knop via een klein microfoontje met elkaar communiceren.

Voordelen van push-to-talk communicatie in de retail

Portofoons zijn een betrouwbare en goedkope oplossing, in tegenstelling tot mobiele telefoons en andere apparaten. Zo zijn portofoons beter bestand tegen kras- en valschade en extreme weersomstandigheden. Ook kan je direct communiceren, zonder dat er eerst een nummer gedraaid moet worden. Hierdoor staat het personeel direct met elkaar in verbinding. Verder is het mogelijk om afzonderlijke kanalen te gebruiken voor de communicatie tussen specifieke winkelmedewerkers of complete afdelingen.

Verbeter de winkelbeveiliging en klantervaring binnen uw winkel

Is er sprake van diefstal, een ongeluk of een storing? Dan zijn portofoons een gemakkelijk en betrouwbaar hulpmiddel voor snelle communicatie. Een calamiteit kan snel worden gemeld. Ook kunt u portofoons voorzien van waarschuwingssystemen of andere koppelingen met machines. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van de portofoon met een broodoven of flessenautomaat. De portofoon maakt de winkel veiliger voor zowel klanten als medewerkers. Ook kunnen uw medewerkers een vraag van een klant makkelijk doorspelen naar andere collega’s: uw klant krijgt sneller antwoord en het kost uw medewerkers minder tijd. Al met al zijn portofoons een belangrijk middel ter bevordering van de klantervaring en winkelveiligheid.

Geschikte portofoons voor de retail

In de retail kunt u kiezen uit verschillende soorten portofoons in diverse formaten: vergunningsvrije portofoons en professionele portofoons. Zo zijn er kleine handzame communicatiemiddelen, zoals de Motorola CLP446E, Kenwood PKT-23E of de professionele SL1600 van Motorola. Deze zijn zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld floormanagers, afdelingshoofden of kassapersoneel. Deze walkie talkies wegen minder dan 200 gram en zijn zo compact dat het dragen ervan geen hinder veroorzaakt. Wanneer u zoekt naar een robuustere portofoon, bijvoorbeeld voor uw magazijnmedewerkers of winkelbeveiligers, dan is de Kenwood TK-3701D of de professionele Motorola DP1400 een geschikte keuze als portofoon. Deze communicatiemiddelen beschikken namelijk over een robuustere behuizing met aluminium binnenwerk en zijn hierdoor beter bestand tegen vallen en stoten. Twijfelt u over het gebruik van portofoons bij u in de winkel? Bij SMELT kunt u de portofoons van tevoren testen. Lees hier meer over in de kennisblog: Kan ik een portofoon ook eerst testen? Wilt u meer informatie over communicatieregels van portofoons? Lees dan onze kennisblog over Etherdiscipline, om de communicatie met portofoons in uw winkel zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Contactformulier

Mocht u na uw bezoek aan onze website nog vragen hebben, meer informatie wensen, advies of een offerte willen ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Vergunningsvrije portofoons voor de retail

Vergunningsvrije portofoons zijn zeer geschikt voor gebruik in een retail omgeving. Vergunningsvrije portofoons worden ook wel walkie talkies genoemd. Bij deze communicatiemiddelen is voor het gebruik van de frequentie geen vergunning nodig. De walkie talkies worden gebruikt in de PMR446-band in de 446 MHz. Dit stukje frequentieband is vrijgegeven voor communicatie, met als restrictie dat het uitgezonden zendvermogen niet groter mag zijn dan 0,5 watt. Een groot voordeel van deze portofoons is dat de kosten aanmerkelijk lager liggen dan de portofoons met vergunning: de aanschafprijs is lager en u heeft geen zendvergunning nodig die jaarlijkse kosten met zich meebrengt.

Portofoon oortjes Portofoon oortjes

Portofoon oortjes in de Retail gebruiken?

Portofoons of walkie talkies zijn al jaren niet meer weg te denken uit het retail landschap van Nederland. Of u nu in de plaatselijke supermarkt loopt of in de kledingwinkel van uw favoriete merk; bijna alle medewerkers dragen een oortje die verbonden is met een portofoon. Een portofoon oortje zorgt ervoor dat uw medewerkers snel in contact staan met collega’s. Hierdoor kunnen zij snel schakelen, bijvoorbeeld bij een verdachte situatie in de winkel of wanneer een klant snel de voorraad wil weten van een bepaald item. Portofoon oortjes verhogen op deze manier de winkelveiligheid, productiviteit en de snelheid van het afhandelen van klantvragen binnen uw retail organisatie. Er zijn diverse modellen portofoon oortjes verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan oortjes die in het oor geplaatst worden en oortjes die op het oor liggen. Wilt u weten welke portofoon oortjes er allemaal verkrijgbaar zijn voor een bepaald type portofoon? Neem dan contact met ons op: wij geven u graag advies of een op maat gemaakte offerte.

Ons assortiment

SMELT staat al ruim twee decennia bekend als portofoonleverancier, maar ons assortiment is breder dan dat. Ook voor mobilofoons, pagingsystemen, bodycams, netwerkoplossingen en applicaties kunt u bij ons terecht. Voor meer informatie over onze producten kijkt u op de productwebsite of laat u adviseren door onze ervaren productspecialisten!

Waarom SMELT

SMELT staat voor eerlijk, merkonafhankelijk en deskundig advies en dat alles tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Samen met onze klanten kijken wij naar de communicatiebehoefte en wensen om zo de juiste oplossing te bieden. Dit maatwerk zit niet alleen in de apparatuur, maar ook in het netwerk, bereik (dekkingsgebied), eventuele accessoires, applicaties en/of koppelingen met andere systemen of processen. SMELT staat voor een duidelijke open communicatie met eerlijke feedback, om zo tot een opbouwende en succesvolle samenwerking te komen. SMELT Europe levert producten en diensten door geheel het land. De gecertificeerde medewerkers van SMELT zijn altijd getraind in de laatste technieken en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast mag u van ons flexibiliteit verwachten. Door onze jarenlange ervaring in de ondersteuning bij calamiteiten en binnen de evenementenbranche zijn we gewend en ingericht om snel te schakelen. Mocht u nog niet overtuigd zijn, dan laten wij onze klanten graag spreken; u kunt te allen tijde referenties bij ons opvragen.

Michel Frelink Michel Frelink

Onze partners en merken